Συμεών Γ. Τσομώκος

Ιδρυτής & Πρόεδρος, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο Συμεών Γ. Τσομώκος σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Οικονομικού Forum των Δελφών, ενός ανεξάρτητου και μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος στοχεύει στην προώθηση καινοτόμων ιδεών για βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ίδρυσε τις εταιρείες  Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.  στην Αθήνα το 1997 και TGI Group International στο Βελιγράδι το 2001, στις οποίες παραμένει Πρόεδρος  με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλία, ενώ το 2006 ίδρυσε το Ελληνοσερβικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο οποίο προεδρεύει.

Είναι, επίσης, ο ιδρυτής του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου, του Ελληνο-Ουγγρικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και του Ελληνο-Αιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Στο παρελθόν υπήρξε Σύμβουλος επί Εμπορικών Θεμάτων στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα (1973-1980) και Διευθύνων Σύμβουλος στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (1980-1997).

Τέλος, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας και Ταμίας του Συμβουλίου Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων με έδρα την Ευρώπη (1990-1993)και Γενικός Γραμματέας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας (1993-1998).