Σίμος Αναστασόπουλος

Πρόεδρος Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών & ΕΠΕ

Πρόεδρος  Συνδέσμου Α.Ε. & ΕΠΕ 
Πρόεδρος  Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε.
Επίτιμος Πρόεδρος  ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Ο Σίμος Αναστασόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και κάτοχος πτυχίου Master’s of Science της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Αυτοκινήτων του Πανεπιστημίου του Michigan στο Ann Arbor.

Μετά τις σπουδές του στο Michigan εργάσθηκε για δύο χρόνια στη General Motors Corporation, σαν Μηχανικός εξέλιξης αυτοκινήτων, στο Πεδίο Δοκιμών στο Milford, Michigan.  Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986, εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε.  Το 2002 ανέλαβε χρέη  Διευθύνοντος  Συμβούλου της εταιρείας και  το 2013 και  χρέη  Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Τον Ιούλιο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου στο Σύνδεσμο ΑΕ & ΕΠΕ. 
Είναι επίτιμος Πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2019,  ενώ διατελεί εκλεγμένος Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών). 

Ο Σίμος Αναστασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957, είναι παντρεμένος με τη Πέγκυ Πετσιάβα και έχουν δύο κόρες.