Ολυμπία Τελιγιορίδου

Βουλευτής Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Γεννήθηκε στην Καστοριά το1966.

Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ.

Είναι βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως σήμερα. Διετέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων από τον Αύγουστο 2018 έως και τον Ιούνιο 2019.

Είναι Αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνη για την Αγροτική Πολιτική και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είναι μέλος των Επιτροπών της Παραγωγής & Εμπορίου, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Παρευξείνιων Χωρών (PABSEC) και από το 2019, είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Χιλής και συμμετείχε ως μέλος στις Επιτροπές Εθνικής Άμυνας & Εθνικών Υποθέσεων, Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων.

Εργάστηκε ως ιδιώτης κτηνίατρος στην Καστοριά και είναι εθελόντρια κτηνίατρος στον Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών Δυτικής Μακεδονίας, στο Κυνοκομείο Καστοριάς, στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Επίσης, είναι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και του ΓΕΩΤΕΕ.