Οδυσσέας Παπαδόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος στην EURIMAC Α.Ε

Ο Οδυσσέας Παπαδόπουλος σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, MBA, με ειδίκευση στο Finance, στο Imperial College του University of London. Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων με παρουσία σε σημαντικές διοικητικές και εκτελεστικές θέσεις σε όλες τις λειτουργίες της επιχείρησης.

Αρχικά ασχολήθηκε με την έρευνα στο Εθνικό Ίδρυμα Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, το σημερινό ΕΚΕΤΑ, στον κλάδο των πολυμερών-πλαστικών. Διετέλεσε για πολλά έτη Διευθυντής του Κλάδου Αλεύρων της Αλλατίνη ΑΕ, έχοντας προηγούμενα υπάρξει Βοηθός Διευθυντής Προμηθειών, Διευθυντής Εξαγωγών, Διευθυντής Πωλήσεων καθώς και Τεχνικός Διευθυντής. Έχει επίσης διατελέσει Διευθυντής Λειτουργιών της Nutriart AE, Γενικός Διευθυντής της DFH Bulgaria, θυγατρική της Druckfarben Ελλάς ΑΕ, και Εμπορικός Διευθυντής της Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος ΑΕ. Υπήρξε ακόμη μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αρτοποιητικών Μονάδων.

Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Eurimac AE. Η εταιρία προέκυψε μετά από συγχώνευση Joint Venture μεταξύ της ιστορικής ελληνικής μακαρονοποιϊας ΜΑΚΒΕΛ ΑΕ και του ιταλικού ομίλου ρυζιού κι αλεύρων EURICOM SPA. Η EURIMAC-ΜΑΚΒΕΛ, με πυλώνες λειτουργίας της την καινοτομία και το σεβασμό προς το περιβάλλον κατέχει σήμερα σημαίνουσα θέση στην αγορά των ζυμαρικών στην Ελλάδα ενώ έχει επίσης σημαντικότατη εξαγωγική δραστηριότητα και στις πέντε ηπείρους.