Μιχαήλ Γεράνης

Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Γεννημένος το 1965 και μεγαλωμένος στo Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης όπου και κατοικεί. Είναι  παντρεμένος με την Θεοδώρα Γεράνη – Γιακουμή  και έχουν 3 παιδιά  την Ζωή , τον Αναστάση και την Ελένη. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
 

Ο Μιχάλης Γεράνης  ήταν ο τελευταίος Δήμαρχος Χορτιάτη με θητεία από το 2003 έως το 2010.

1998: πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χορτιάτη, στη συνέχεια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

2002: εκλέγεται στις εκλογές Δήμαρχος του Δήμου Χορτιάτη

2006: επανεκλέγεται Δήμαρχος Δήμου Χορτιάτη

2009: Εκλέγεται Πρόεδρος του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών Ελλάδος

2010: εκλέγεται πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του ενιαίου πλέον μετά τον Καλλικράτη Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη και εκλέγεται θέση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

2013: εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης

2013: Απρίλιος εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος στο Νέο Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ).

2014: επανεκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

2015: αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

2019: Επανεκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος  στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Στο πλαίσιο της θητείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε αιρετό μέλος: στο διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) του νομού Θεσσαλονίκης και τώρα πια στην Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) και μετά τον Καλλικράτη στην Κ.Ε.Δ.Ε., μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και Πρόεδρος  του διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας.