Κώστας Μπακογιάννης

Δήμαρχος Αθηναίων

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι Δήμαρχος Αθηναίων.Aπό το 2014 έως το 2019 υπηρέτησε ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και από το 2011 έως και το 2014 ωςΔήμαρχος Καρπενησίου.

Γεννημένος το 1978 στην Αθήνα,αποφοίτησε από το MillfieldSchool (Ηνωμένο Βασίλειο) το 1996 και σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στο ΠανεπιστήμιοBrown (ΗΠΑ). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και των Πολιτικών Επιστημώνµε εξειδίκευση στα μακροοικονομικά, στη Σχολή Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (ΗΠΑ).Το 2019 απέκτησεδιδακτορικό τίτλο (Ph.D. ) από τοΠανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο) στο γνωστικό αντικείμενο των Πολιτικών Επιστημών και των Διεθνών Σχέσεων

Έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καιτην Παγκόσμια Τράπεζαστο Κόσσοβο, έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικώνκαι έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα.

Είναι αντιπρόεδρος τηςΕλληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, μέλος του European Council on Foreign Relations και συμμετέχει στο Συμβούλιο προσωπικοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών(SDSN).