Κωνσταντίνος Ζέρβας

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Κωνσταντίνος, γιος του πολιτικού μηχανικού κυρίου Βασίλη Ζέρβα και της φιλόλογου κυρίας Λιλίκας Ζέρβα-Ορολογά, είναι απόφοιτος του Πειραματικού σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με βαθμό «άριστα» του Πανεπιστημίου Boston των Η.Π.Α.
Tο 1990 πραγματοποίησε την έναρξη εργασιών του ιδιωτικού του γραφείου στη Θεσσαλονίκης. Επέβλεψε μια σειρά μεγάλων έργων, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε.(2010-2016) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (2011-2014).  Το 2013 ο Κωνσταντίνος εξελέγη μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας.
Εκλέχθηκε ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010 ενώ υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων (2011), ως μόνιμος αναπληρωτής Δημάρχου (2013) και ως Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού (2014).
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «λεύκες ή χαμαίρωπες; Σκέψεις για τη Θεσσαλονίκη και την πολιτική» (2019).