Κωνσταντίνος Ζέρβας

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι απόφοιτος του Πειραματικού σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με βαθμό «άριστα» του Πανεπιστημίου Brown των Η.Π.Α.

Tο 1990 πραγματοποίησε την έναρξη εργασιών του ιδιωτικού του γραφείου στη Θεσσαλονίκης. Επέβλεψε μια σειρά μεγάλων έργων, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε.(2010-2016) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (2011-2014). Το 2013 ο Κωνσταντίνος εξελέγη μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR), Αντιπρόεδρος του Φορεά Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Στυλιανός” και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Εκλέχθηκε ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010 ενώ υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων (2011), ως μόνιμος αναπληρωτής Δημάρχου (2013) και ως Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού (2014). Από το 2019 είναι Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Λεύκες ή Χαμαίρωπες; Σκέψεις για τη Θεσσαλονίκη και την πολιτική» (2019).