Χρήστος Πουλιανίτης

Αντιστράτηγος ε.α., Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Αποφοίτησε, από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1985, ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού.

 

Τον Μάρτιο του 2020, κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, με το βαθμό του Αντιστρατήγου εν αποστρατεία.

 

Φοίτησε σε όλες τις Σχολές και τα Σχολεία του Όπλου του, καθώς και στη Σχολή Ξένων Γλωσσών (Τουρκικά), την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, το Σχολείο Στρατηγικών Πληροφοριών και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Επίσης παρακολούθησε το Πρόγραμμα για την Τρομοκρατία και Ασφάλεια, στη Γερμανία (Program on Terrorism and Security Studies in Marshall European Center.

 

Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Τομέας Διεθνών – Ευρωπαϊκών Σπουδών), καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια (Applied Strategy and International Security), του Πανεπιστημίου του Plymouth, του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις και επιπλέον, Μετάλλιο NATO για τη Συμμετοχή στις ΝΑΤΟϊκές Επιχειρήσεις στο Κόσσοβο (KFOR), Διαμνημόνευση Ειρηνευτικών Αποστολών, καθώς και Υπηρεσίας στην Κύπρο.

 

Υπηρέτησε μεταξύ άλλων, ως Διευθυντής 4ου Επιτελικού Γραφείου/Διοικητική Μέριμνα (J4/CHIEF) στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στα Σκόπια (NATO/KFOR/HQs/SKOPJE) το 2006, καθώς και στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Διευθυντής Επιχειρήσεων και Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας (EL EU OHQ /CJ5-CJ9/ACOS, στη Λάρισα (2007-09).

 

Από το 2010 έως το 2013 υπηρέτησε ως Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στα Σκόπια.

 

Τον Οκτ 2013 τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ/Α΄ ΚΛΑΔΟΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ), όπου υπηρέτησε έως τον Μάρτιο του 2019, οπότε και τοποθετήθηκε ως Διοικητής στην 98 ΑΔΤΕ (Μεραρχία Αρχιπελάγους).

 

Παράλληλα με τα ανωτέρω καθήκοντα στον Α΄ ΚΛΑΔΟ του ΓΕΕΘΑ, εκτελούσε και τα καθήκοντα του Βοηθού Γενικού Συντονιστή του ΓΕΕΘΑ, για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό (2016-2018) και ακολούθως του Γενικού Συντονιστή (2018-2019).