Χρήστος Χαρπαντίδης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος – Managing Director EU South East Cluster, Philip Morris International

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International (PMI), από τον Αύγουστο του 2015, καθώς και των θυγατρικών της PMI στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα).

Με την ανάληψη των καθηκόντων του στην Παπαστράτος, ηγήθηκε της ομάδας που μεταμόρφωσε την εταιρεία με όχημα το καινοτόμο προϊόν καπνού, το IQOS, και τη μεγάλη επένδυση για τη μετατροπή του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, τα οποία οδήγησαν και σε μια τεράστια αλλαγή την αγορά καπνικών στην Ελλάδα.

Πριν αναλάβει τη διοίκηση της Παπαστράτος εργάστηκε για τρία χρόνια (2012 – 2015) στο επιχειρησιακό κέντρο της PMI στη Λωζάνη της Ελβετίας, σε θέσεις υψηλής ευθύνης, διαδοχικά στα τμήματα Στρατηγικής Πωλήσεων και Καινοτόμων Προϊόντων, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση της στρατηγικής για το λανσάρισμα των νέων προϊόντων στις αγορές.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Coca-Cola Hellenic τo 1997 σε θέσεις της εμπορικής διεύθυνσης και μετακινήθηκε στην Παπαστράτος το 2003.

Είναι Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕ καθώς και ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας Ελλάδας.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος MBA, όπως και Μ.Α. in Economics, από το Πανεπιστήμιο του Kent.