Γιώργος Ξηραδάκης

Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της XRTC Business Consultants

Ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και μεγάλωσε στον Βόλο. Αποφοίτησε την ΑΕΝ Ασπροπύργου και εργάστηκε σε ελληνικά πλοία. Απόκτησε Diploma in Commercial Operations - City of London Polytechnic και MSc in Maritime Studies- University of Wales. Εργάστηκε στην Credit Lyonnais τόσο στην Αθήνα όσο και στο Παρίσι ως Ανώτατο στέλεχος ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων. Το 1999 ίδρυσε την εταιρεία XRTC Business Consultants η οποία ενεργεί ως εκπρόσωπος ξένων τραπεζών στην Ελληνική Ναυτιλία. Ιδιαίτερη είναι η σχέση της εταιρίας με την Αραβική αγορά ως επενδυτικός και ναυτιλιακός σύμβουλος καθώς ενεργεί και ως σύμβουλος αραβικών κρατών και εταιριών. Η XRTC είναι επίσης χρηματοδοτικός σύμβουλος της China Development Bank.

Ο κ. Ξηραδάκης είναι διορισμένος Ειδικός Σύμβουλος Ναυτιλίας του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (gov.uk/dit). Επίσης είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηρίου Κίνας (HCCI), Κυβερνήτης του International Propeller Club of USA και Επίτιμος Πρόεδρος του International Propeller Club, Port of Piraeus. Επιπροσθέτως, είναι Μέλος και Ειδικός Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, μέλος της Μεσογειακής Επιτροπής του Νηογνώμονα της Κίνας (CCS), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά και συμμετέχει σε διάφορους φορείς, όπως το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty» κ.ά. Είναι μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του «Ιδρύματος Υποτροφιών Σοφοκλή Αχιλλόπουλου».

Ο κ. Ξηραδάκης είναιτακτικός οικονομικός και ναυτιλιακός επιχειρηματικός σχολιαστής στην τηλεόραση, καθώς και τακτικός συγγραφέας σε εθνικές και διεθνείς εφημερίδες και εκδόσεις.

Τον Μάιο του 2019 συμμετείχε στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου