Έλενα Αποστολίδου

Δημοσιογράφος

Η Έλενα Αποστολίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» και ολοκλήρωσε με υποτροφία αριστείας τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο αγγλόφωνο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Δημοσιογραφία» του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA CHANNEL , ALTER και TV100, σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και ραδιοφωνικούς σταθμούς με ενημερωτικό χαρακτήρα.

Έχει εργαστεί περισσότερα από δέκα χρόνια ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε ιδιωτικούς οργανισμούς και επί τρία χρόνια συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα NATO Public Affairs Officer.

Από το 2012 συνεργάζεται με την Small Planet Productions συμμετέχοντας στη δημοσιογραφική παραγωγή τεσσάρων πολυβραβευμένων ντοκιμαντέρ με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο.

Από το 2021 εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ3 καλύπτοντας ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ τον Απρίλιο του 2022 συμμετείχε ως πολεμική ανταποκρίτρια της κρατικής τηλεόρασης στην κάλυψη του πολέμου στη Ουκρανία.