Βασίλης Τσαμουρτζής

Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συν-μέτοχος Synergy Quantum

Ο Βασίλης Τσαμουρτζής είναι σύμβουλος με διεθνή εμπειρία στην επιχειρηματική ανάπτυξη & στρατηγική με εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών. Εργάζεται και ζει μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων (εκπρόσωπος της Synergy Wealth Group στη Γενεύη) και στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (συν-μέτοχος στην Synergy Quantum, εταιρεία spin-off της Synergy), καθώς και σε τομείς όπως λύσεις λογισμικού, ναυπήγηση γιοτ/επιβατηγών πλοίων, βιομηχανία απορριμμάτων, κλπ.

 

Προηγουμένως, ως διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης, συνεργαζόταν στενά με τον Πρόεδρο του Ομίλου Λάτση στη Γενεύη, πολυεθνικού οικογενειακού ομίλου, σε τομείς όπως επενδύσεις, ακίνητα, κατασκευές, τεχνολογία, ιδιωτική αεροπορία και πολυτελή γιοτ/επιβατικά πλοία. Συμμετείχε σε πολλά διοικητικά συμβούλια, όπως στην SGI (διεθνής εταιρεία μηχανικών), στην STS (κατασκευαστική εταιρεία στη Σαουδική Αραβία με εξειδίκευση στην ενέργεια, αφαλάτωση και επεξεργασία λυμάτων), στην PrivatSea (εταιρεία διαχείρισης γιοτ/επιβατηγών πλοίων με πάνω από 1 δισ. δολάρια ασφαλισμένη αξία των υπό διαχείριση σκαφών) για την οποία ενήργησε και ως Διευθύνων Σύμβουλος.

 

Προηγουμένως, είχε εργαστεί στη Nestlé ως project manager στην κατασκευή εργοστασίων, στην Ελβετία, την Ισπανία και την Αίγυπτο. Ο Δρ Τσαμουρτζής είναι κάτοχος MBA από το INSEAD στη Γαλλία και Ph.D. στον τομέα των θερμικών στροβιλο-μηχανών από το EPFL στην Ελβετία. Κατά την αρχική σταδιοδρομία του στον ακαδημαϊκό χώρο, ήταν καθηγητής στο EPFL, συνεργάστηκε με την ABB και συνέγραψε επιστημονικά βιβλία και εργασίες.