Απόστολος Πάνας

Βουλευτής Χαλκιδικής και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής

Ο Απόστολος Πάνας γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1979 στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα, στον Δήμο Νέας Προποντίδας.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές   αποκτώντας δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία ειδικής αγωγής και σε Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής και τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης, ενώ μέχρι την εκλογή του ως Βουλευτής ήταν διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Χαλκιδικής. 

Κατά τα έτη 2010-2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015 ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Χαλκιδικής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Εξελέγη Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Την περίοδο 2019-2021 έχει αναλάβει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο επί θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διατελώντας μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Από τις 13/01/2022 είναι Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης “Ανάπτυξης & Επενδύσεων», ενώ παράλληλα συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή “Παραγωγής και Εμπορίου”, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή “Έρευνας και Τεχνολογίας”  και στην  “Ειδική Επιτροπή Διατλαντικών Εμπορικών Συμφωνιών” των Αντιπροσωπειών Εξωτερικού.

Τέλος εξελέγη Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων για την ΙΗ’ Βουλευτική περίοδο.